+32 485 75 39 41
info@foodateliercesar.be

Workshops

Ontdek de kunst van duurzaam koken in onze workshops! Leer smakelijke, vernieuwende gerechten bereiden met handige tips en tricks. Laat je inspireren door pure smaken om een gezonde levensstijl te bekomen, die zowel jou als onze planeet ten goede komen.


Via deze pagina kom je alles te weten over ons aanbod per thema & doelgroep. Doe mee en ervaar het verschil!

Inschrijven

Plantaardig koken

Plantaardige keuken, een bron van eiwit!

Hoe maak je een vegetarische maaltijd voldoende voedzaam? Samen ontdekken we verschillende eiwitbronnen en leren we hoe we deze op verschillende manieren kunnen bereiden.


Voor de echte durvers gaan we nog een stapje verder. We verkennen de wereld van de vegan keuken en gaan dieper in op de essentiële onderdelen van smaakvolle gerechten.


  • Studenten - volzet
  • Open Atelier - volzet
  • Intergenerationeel - 20/03 (17u00 - 20u00)
  • Leuvenaar - 27/03 (18u00 - 21u00)

Zero Waste Kitchen

Laat niets verloren gaan in de keuken!

Nog te vaak gooien we in de keuken bruikbare delen van groenten en ander voedsel weg, zonder te beseffen dat ze eigenlijk nog zoveel te bieden hebben!


In deze workshop leer je hoe je restjes kan redden en heerlijke gerechten op je bord kan toveren. Supergezond, lekker én je draagt je steentje bij tegen voedselverspilling.


  • Studenten - 03/04 (18u00 - 21u00)
  • Intergenerationeel - 17/04 (13u00 - 17u00)
  • Open Atelier - 24/04 (18u00 - 21u00)
  • Leuvenaars - 08/05 (18u00 - 21u00)

Fastfood

Fast Food Maximum Taste!

Bij fastfood leggen we vaak de link met ongezonde en onevenwichtige voeding. In deze workshop bewijzen we jullie het tegendeel!


Samen toveren we enkele snelle en lekkere smaakbommetjes op het bord maar telkens met een gezonde en duurzame knipoog.


  • Intergenerationeel - volzet
  • Studenten - 15/05 (18u00 - 21u00)
  • Open Atelier - 22/05 (18u00 - 21u00)
  • Leuvenaars - 05/06 (18u00 - 21u00)

Wereldkeuken

één basis, duizend smaken!

In deze workshop vertrekken we met onze seizoensgebonden en korte keten producten op wereldreis!


Je leert hoe je met één basis van groenten, een wat uitgebreider kruidenrek en enkele basistechnieken de wereld op tafel kan toveren. Zo ga jij binnenkort elke week op wereldreis in je eigen keuken!


  • Studenten - volzet
  • Intergenerationeel - 12/06 (17u00 - 20u00)
  • Leuvenaar - 19/06 (18u00 - 21u00)
  • Open Atelier - 26/06 (18u00 - 21u00)

Student

Budgetvriendelijke smaakbommen creëren? In deze reeks leer je hoe je snel, gezond en lekker kan koken.




20 €/persoon (i.p.v. 40 €/persoon)

Intergenerationeel

Samen een onvergetelijk moment met je (klein/...)kind? We verkennen samen hoe we smaakvolle en gezonde gerechten kunnen koken met eenvoudige technieken.


30 €/duo (i.p.v. 50 € / persoon)

Leuvenaar

Altijd al seizoensgebonden met korte keten willen koken? Dan zijn deze workshops iets voor jou! samen gaan we aan de slag en leren we dat gezond en lekker hand in hand gaan.


20 €/persoon (i.p.v. 40 €)

Voor scholen

Ons huidige aanbod vindt zijn oorsprong in de sterk inhoudelijke kookworkshops voor kinderen op school. Ook dit jaar bieden we deze reeksen opnieuw aan.


Tijdens het koken leren kinderen spelenderwijs over gezonde en duurzame voeding, korte keten en seizoensgebonden keuken. We vullen de namiddag (13u00 - 15u30) op met enkele creatieve activiteiten rond voeding.


  • Plantaardige keuken - 13/03 - 20/03 - 27/03
  • Zero Waste Kitchen - 03/04 - 24/04 - 08/05
  • Fastfood kitchen - 15/05 - 22/05 - 05/06
  • Wereldkeuken - 12/06 - 19/06 - 26/06

Open Atelier

Met deze workshops richten we ons tot alle koks die werken (in dienst of als vrijwilliger) binnen buurtcentra, scholen of zorginstellingen.


Samen kijken we naar de praktische implicaties van een plantaardige, seizoensgebonden keuken die korte keten producten kookt. Stel je hier kandidaat om deze reeks mee te volgen.


  • Plantaardige keuken - 13/03 (18u00 - 21u00)
  • Zero Waste Kitchen - 24/04 (18u00 - 21u00)
  • Fastfood Kitchen - 22/05 (18u00 - 21u00)
  • Wereldkeuken - 26/06 (18u00 - 21u00)

Workshop light?

Elke donderdagavond gaan we aan de slag in de drukkerij met 20 cursisten. Was de workshop reeds volzet of kan je pas later aansluiten?


Geen nood! Elke avond voorzien we 20 extra plaatsen om te komen proeven, mensen uit de buurt te leren kennen én de basis achter de recepten te weten te komen.

Ik wil proeven !!!

Onze partners

Deze workshopreeks gaat door in de drukkerij te Kessel Lo. Net zoals bij onze schoolmaaltijden gebruiken we voor deze workshops zoveel mogelijk Korte Keten producten van kort'om Leuven. Dankzij ondersteuning van Stad Leuven kunnen we nog tot de zomer onze workshops aan verminderd tarief aanbieden.

Share by: