+32 485 75 39 41
info@foodateliercesar.be

Meer dan alleen catering;

wij bouwen aan de link tussen de lokale

consumptie en productie van onze voeding.

Zo ondersteunen we actief de transitie naar

een duurzame voedingsketen.

Onze missie


Foodatelier César zet zich in voor de transitie richting een duurzame voedselketen.
Dit doen we door linken te leggen tussen lokale voedselteelt, het bereiden van voeding en de consumptie ervan.

HOE HET BEGON

De samenwerking tussen Rikolto, de scholengroep SMD-L vzw en Stad Leuven om warme schoolmaaltijden gezonder, smaakvoller, duurzamer maar vooral toegankelijk te maken voor alle schoolkinderen leidde er in 2023 toe om Foodatelier César op te richten. Het was de vonk die ons project nodig had.

Maar onze missie is groter; we willen ons actief inzetten voor een duurzame voedseltransitie waarbij we de (missing) links in kaart brengen tussen de lokale telers, producenten en consumenten. Niet door meer theorie en onderzoek maar vanuit de praktijk. Het foodatelier wil kwalitatieve maaltijden aanbieden die lokaal gekookt worden, met lokale producten en die zo vers en duurzaam mogelijk aan de klanten bezorgd worden. Door onder meer onze maaltijden met de fiets te leveren dragen we deze doelstelling uit.

We zoeken naar oplossingen om de ontbrekende schakels te overbruggen. We starten daarom zo snel mogelijk onze eigen moestuin op om de ontbrekende producten zelf voorhanden te hebben en werken aan een vrijwilligersnetwerk dat moet toelaten onze producten rechtstreeks van het veld op ons bord te krijgen.

Wat we doen baseren we op kennis. Daarom breiden we ons netwerk steeds uit met kennis. Kennis die we ook willen delen en overbrengen met een focus op de onderwijssector. Daarom hopen we vanaf 2024 workshops voor scholen te kunnen aanbieden rond voeding in zijn breedste interpretatie.

Hoewel ons foodatelier nog maar net ontkiemt zullen we ons blijven inzetten om de duurzame voedseltransitie verder te zetten. We hopen zo anderen te inspireren en ons netwerk continu te kunnen blijven uitbreiden.

ONZE STRATEGIE


Lokaal

Van de teler tot de levering en alles ertussen. Korte keten en seizoensgebonden zijn sleutelwoorden in het uitstippelen van onze strategie.

Duurzaam

Niet alleen lokaal maar ook elektrisch: zo leveren wij onze voeding en reduceren we onze impact op het milieu. Afval verminderen vanop het veld tot in de schoolrefter is eveneens belangrijk.


Gemeenschapsvormend

We creëren waardevolle projecten waar vrijwilligers en organisaties elkaar ontmoeten en inspireren over duurzame voeding. Een snijdag, gemeenschapskeuken en workshops zijn tools die we hiervoor inzetten.

Share by: